Polo

Polo pe apă este un sport nautic de echipă. Este cel mai vechi sport de echipă jucat la toate edițiile Olimpiadelor sportive de vară, din 1900, de când a fost introdus ca sport olimpic.

În ultimii ani au fost organizate mai multe competiții de polo naționale și internaționale.

Pentru mai multe detalii vă inviăm să accesați următorul link : https://bazinolimpicalba.ro/evenimente/  

Sportul – este un fenomen social și economic în continua dezoltare cu o contribuție importantă la obiectivele strategice ale U.E. referitoare la solidaritate, egalitate și prosperitate. În acest context este salutară dezvoltarea din ultimii ani a CSM Unirea Alba Iulia și implicit a secției de polo, care își propun obținerea performanței sportive.

Secția de polo s-a înființat in noiembrie 2017 și este structurată pe doua categorii : fete și băieți. Prima categorie care a început activitatea este echipa de fete născute în anul 2004 și mai mici.

Secția are în prezent un număr de 69 de sportivi legitimați, din care 43 sunt fete și 26 băieți.

Echipa de fete, în această scurtă perioadă de activitate, a avut un randament excelent, fiind medaliată cu argint 2020 și bronz în 2021 în
cadrul Campionatului Național.

În prezent, secția de fete are grupe înscrise la toate
nivelurile în Campionatul Național de polo : U19, U17 și U15. Activitatea acestei grupe s-a materializat prin selecția la lotul național al unor componente ale clubului nostru, și anume : Petrescu Adelina și Vartosu Dorofea, ultima având doar 15 ani.

Secția funcționează cu doi antrenori : Pocol Ovidiu și Pocol Dorin (unul lucrând cu normă întreagă, iar celalalt pe baza de voluntariat).